Eğitimde İyi Örnekler-Heimlich

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri okulda karşılaşabilecekleri basit yaralanmalarda ve tam tıkanma ile karşılaştıklarında nasıl müdahale edebileceklerini temel ilkyardım bilgileri ve hemlink manevrası ile uygulamalı olarak öğrendiler .

Uygulamanın Adı: Sarılmak Bazen de Hayat Kurtarır....

Uygulamanın Amacı:

Öğrencilerimize ,okullarda çok çok sık rastlanılan yaralanma ve boğaza yabancı cisim kaçtığında nasıl davranılması gerektiğini uygulamalı olarak öğretmek

Uygulamanın Özeti:

Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin korkulu rüyası olan beslenme saatlerinde ya da öğlen arası yemek molalarında karşılaşabilecekleri yaralanma , ya da boğaza yabancı cisim kaçma gibi acil durum müdahalesi gerektiren durumlarla karşılaştıklarında  okul yönetimi yada nömetçi öğretmene haber verilinciye kadar ki geçen sürede  neler yapması  ve nasıl müdahale edilmesi gerektiğini  öğrenmeleri  için   sağlık görevlisi tarafından  önce slayt sunusu ile bilgilendirme yapıldı, sonra animasyon video filmeler izlettirildi. Daha sonra sağlık görevlisi tarafında basit yaralanma ve  hemlik manevrası   uygulamalı olarak gösterildi ve öğrencilere uygulama yaptırıldı.

25.03.2024 44

25-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-202425-03-2024