16.09.2016 2718

Okulumuz 1931-1933 yılları arasında devlet-millet işbirliği ile iki yılda yapılmıştır. 1934 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuzun yapımı sırasında zamanın Tekirdağ Valisi olan Haşim İŞCAN' ın, Nahiye Müdürü olan Edip ARICAN' ın ve Belediye Başkanı olan Çolak Mustafa Efendi' nin büyük katkıları olmuştur.

Yöre halkı yapıma taş, kum, işgücü ile katkıda bulunmuştur. İnşaatın teknik sorumluluğunu Velimeşe köyünde (şuan mahalle durumunda) ikamet eden ve adı belirlenemeyen Ermeni bir inşaat ustası üstlenmiştir.

İlçemizin en eski tarihli okuludur. Okulumuz 1968 yılında onarım görmüş, zemin ve çatı betonarmeye çevrilmiş, alt kata beş derslik daha kazandırılmıştır.

Okulumuz İlçemizin merkez okullarından biri olup eğitim öğretim açısından başarısıyla tercih edilen okulların başında gelmektedir. Okulumuza 2004 yılında iki katlı sekiz dershaneli bir bina daha yapılmıştır.

2019 Yılında Hayırserverimiz "Rıdvan KARABULUT" tarafından ilave kat yapılarak okulumuz 3 katlı son halini almıştır.